Stiri

Gunoaie pe șoselele din Bihor. Deși amenințați cu amenzi, șoferii continuă să își arunce deșeurile pe marginea drumului

7
min
21/7/2022

 În continuare apar imagini filmate de camerele de supraveghere cu șoferi care aruncă gunoaie pe marginea șoselelor din Bihor.

Aceștia opresc, se asigură că nu-i vede nimeni, și aruncă sacii sau plasele cu deșeuri. Numai în ultima lună, opt asemena indivizi au fost filmați și apoi amendați de comisarii de mediu.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Făptașii opresc, uneori se uită în dreapta și în stânga și apoi aruncă sacii cu gunoaie. Ca să îi potolească, administrația județului a montat, acum un an, camere de supraveghere pe drumurile județene.

 Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

Firezar, purtător de cuvânt Consiliul Județean Bihor: „Numai în luna iunie au fost surprinse opt persoane care au aruncat diverse deșeuri pe marginea drumurilor județene. Din păcate, încă mai sunt persoane care, în ciuda faptului că am făcut publice aceste acțiuni, încă mai aruncă deșeuri în locuri neamenajate și nepermise."

Conform Ministerului Mediului, în luna iunie, în județul Bihor au fost identificate, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, 8 persoane care au aruncat deșeuri în locuri neamenajate, la marginea drumurilor județene din Bihor.

Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate cu amenzi în valoare totală de 30.000 lei.

"Este revoltător când vedem că unii oameni, care sunt în tranzit pe șoselele din România, lasă gunoi pe marginea drumului, în parcări sau chiar aruncă din mers deșeuri pe carosabil.

Consiliul Județean Bihor combate eficient acest fenomen și a achiziționat camere de supraveghere pe care le-a pus la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bihor și a Gărzii de Mediu.

Dispozitivele sunt amplasate aleatoriu și filmează permanent, iar pe baza celor înregistrate se sancționează persoanele care sunt identificate că aruncă ilegal deșeurile", a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Sursa foto: Consiliul Județean Bihor