Stiri

Gunoaie lăsate în urmă în Piatra Craiului

2
min
15/9/2020

Nu ne face plăcere să scriem despre aceste lucruri, dar va trebui să o facem cât timp va exista această categorie de turist fără respect pentru natură.

Fondul forestier Piatra Craiului este un colț superb al României de care ar trebui să avem grijă și să contribuim din plin la conservarea lui. Totuși, an de an, pe malul râului Arges, turiștii parchează ilegal mașinile în zonele protejate și lasă în urmă munți de gunoaie. Zilele trecute, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni care au vizat protecția mediului înconjurător, atât pe malul râului Argeș, cât și în comuna Dâmbovicioara. Au fost aplicate 10 amenzi, în valoare de 1300 de lei, și 12 avertismente, conform legii 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic. Alte 32 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea faptelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru consum de alcool în spațiul public.

În fiecare vară, toate zonele turistice din România se confruntă cu aceeași problemă a resturilor lăsate în urmă de turiști. Ba chiar mai mult, unii dintre aceștia, din neștiință sau aroganță, rup plante rare din specii protejate, așa cum s-a întâmplat în luna iunie, tot în Argeș, când mai mulți oameni au cules bujori de munte, stârnind furia salvamontiștilor.