Stiri

Greta Thunberg are adepți la Giurgiu: marș tematic – 300 de adolescenți cer protejarea stratului de ozon

5
min
16/9/2022

Seria acţiunilor dedicate Săptămânii Mobilităţii Europene a început în acest an cu un marş tematic, derulat în centrul municipiului Giurgiu.

Un număr de trei sute de elevi de la şcoli generale şi licee din municipiul Giurgiu au participat, vineri, la un marş tematic, organizat de Ziua internaţională a stratului de ozon, în timpul căruia au scandat şi au afişat bannere cu îndemnuri cu privire la protecţia mediului.

Săptămâna Mobilităţii Europene

"În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie sărbătorim Săptămâna Mobilităţii Europene. <Conexiuni mai bune> este tema sub care desfăşurăm evenimentele în acest an, iar în acest context, Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu, împreună cu instituţiile de învăţământ din municipiul Giurgiu, derulează o serie de acţiuni tematice, menite să promoveze mijloacele de transport nepoluante şi protejarea stratului de ozon", a declarat vineri, presei, purtătoarea de cuvânt a APM Giurgiu, Ramona Luca.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Seria acţiunilor dedicate Săptămânii Mobilităţii Europene a început în acest an cu un marş tematic, derulat în centrul municipiului Giurgiu, pe traseul cuprins între sediul APM şi esplanada Teatrului Tudor Vianu.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru 

În timpul acţiunii, elevii au scandat şi au afişat banner-e cu îndemnuri privind protecţia stratului de ozon, iar la final au avut loc discuţii interactive cu angajaţii din APM Giurgiu pe tema importanţei protecţiei mediului pentru generaţiile viitoare.

Sursa foto: Flickr