Stiri

Green Horizon, un summit virtual despre finanțarea în domeniul ecologiei și investițiile durabile

3
min
10/11/2020

La summit vor participa lideri politici şi nume importante din domeniul finanțelor la nivel global.

Astăzi și mâine se desfășoară „Green Horizon summit”, un eveniment online care abordează finanțarea în domeniul ecologiei și investițiile durabile, „cea mai mare oportunitate comercială a timpului nostru” pentru companii. La eveniment, organizat de Marea Britanie, vor participa lideri politici și nume importante din domeniul finanțelor lanivel global, printre care Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene și Michael R. Bloomberg, fondatorul Bloomberg.

Potrivit organizatorilor, summit-ul își propune să accelereze inovația financiară în domeniul climei prin promovarea inițiativelor similare celor ale „obligațiunilor verzi”, la care companiile au putut deja să subscrie pentru a obține profit din proiecte de mediu în întreaga lume.

Summit-ul va acoperi cinci teme majore:

  • Raportarea, gestionarea riscurilor și rentabilitatea
  • Finanțarea tranziției energetice
  • Infrastructură și creștere ecologică
  • Finanțarea rezilienței și adaptării
  • Natura și zero emisii

Atingerea obiectivelor „zero emisii CO2 va necesita o tranziție economică totală, implicând fiecare companie, bancă, asigurător și investitor”, a afirmat, potrivit unui comunicat, fostul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney, care consideră că aceasta este „cea mai mare oportunitate comercială din timpul nostru”.

Summit-ul va oferi, de asemenea, o oportunitate de a dezbate modul în care finanțarea privată poate ajuta guvernele pentru redresarea globală post-Covid, se adaugă în comunicat. Evenimentul poate fi urmărit în direct AICI.