Smart City

E.ON: 44 de localităţi şi-au redus cu până la 60% facturile pentru iluminatul public

5
min
19/8/2022

Una dintre soluţiile recomandate de E.ON pentru reducerea facturilor la energie este eficientizarea sistemelor publice de iluminat.

E.ON Energie România a finalizat, în ultimii patru ani, instalarea unor sisteme de iluminat public cu performanţă energetică ridicată, bazate pe tehnologie LED, în 44 de localităţi din şapte judeţe, oferind soluţii proiectate să corespundă nevoilor specifice ale fiecărei localităţi.

Alte patru proiecte pentru tot atâtea localităţi sunt în curs de finalizare, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Potrivit sursei citate, în contextul creşterii preţurilor la energie şi a presiunii exercitate pe bugetele locale, una dintre soluţiile recomandate de E.ON pentru reducerea facturilor este eficientizarea sistemelor publice de iluminat, a căror pondere în factura de energie a unei localităţi poate ajunge la aproximativ 50%.

Economia obţinută poate fi de până la 60% din consumul de energie cu iluminatul public, comparativ cu sistemele vechi de iluminat, iar beneficiile sunt pe termen lung.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

În cadrul proiectelor implementate de E.ON până în prezent au fost montate, în total,aproximativ4.250 de corpuri de iluminat moderne. Unele proiecte au presupus, conform cerinţelor beneficiarilor, şi extinderi ale sistemelor, precum şi implementarea unor sisteme inteligente de telegestiune, care asigură reduceri suplimentare de consum.

În comuna Costeşti din judeţul Vaslui, în cadrul unui parteneriat cu primăria, au fost înlocuite 300 de corpuri vechi de iluminat exterior, ceea ce a adus o economie de 57% la factura cu iluminatul public al celor şase localităţi aparţinătoare.

Sursa foto: Flickr