Stiri

GALERIE FOTO. O „plantă-penis” gigantică a înflorit în premieră în Ţările de Jos. Cum miroase

2
min
16/3/2023

Puține grădini botanice au această specie, care înfloreşte timp de doar două zile.

O „plantă-penis” gigantică a înflorit pentru prima dată în Țările de Jos.

Amorphophallus gigas, care se traduce drept „penis gigant fără formă”, a înflorit complet în grădina botanică din Leiden la sfârșitul lunii februarie, urmată de o a doua plantă câteva zile mai târziu.

Puține grădini botanice au această specie, care este originară din insula Sumatra din Indonezia şi înfloreşte timp de doar două zile.

„Am fost foarte norocoși, pentru că am avut nu unul, ci două exemplare înflorite aproape în același timp”, a spus un purtător de cuvânt al Hortus botanicus Leiden pentru euronews.com.

„Acest lucru le-a oferit vizitatorilor ocazia unică de a vedea această plantă înflorită de două ori mai mult, deoarece timpul de înflorire la această specie este foarte scurt”, a adăugat acesta.

Dar rarele plante tropicale s-au ofilit de la înălțimea lor de mai mult de trei metri.

O altă caracteristică unică a lor este mirosul înţepător.

„Când înflorește, emite un miros foarte urât, menit să atragă muștele, care sunt polenizatorii lor în sălbăticie. Se presupune că se aseamănă cu mirosul de carne putrezită și poate fi comparat cu mirosul de șoarece mort (dar mult mai puternic)”, a mai spus reprezentantul grădinii botanice olandeze.

Foto: hortusleiden/Instagram