Stiri

Episcopii bavarezi dezaprobă protestele activiștilor de mediu prin care sunt vandalizate opere de artă

4
min
14/11/2022

Grupul german de activişti pentru climă Last Generation a organizat numeroase demonstraţii în toată Germania în ultimele săptămâni.

Cardinalul german Reinhard Marx, arhiepiscop de Munchen şi Freising, a condamnat acţiunile întreprinse în perioada recentă de mai mulţi activişti pentru climă, informează DPA.

Cardinalul Marx nu înțelege

"Să distrugi o operă de artă... nu pot să am niciun fel de înţelegere faţă de aşa ceva", a declarat cardinalul Marx, joi, la Munchen, la finalul Conferinţei Episcopilor din Freising, o reuniune bianuală a episcopilor din cele şapte dieceze catolice din acea regiune a Germaniei.

În urma deliberărilor, episcopii bavarezi au afirmat că "dezaprobă anumite acţiuni, în special atunci când ele pun în pericol oameni şi când sunt folosite sloganuri antidemocratice". "Noi protestăm într-un mod diferit", a adăugat cardinalul Reinhard Marx.

Grupul german de activişti pentru climă Last Generation a organizat numeroase demonstraţii în toată Germania în ultimele săptămâni, cerând Guvernului de la Berlin să adopte măsuri mai ferme împotriva schimbărilor climatice.

Activiştii pentru climă s-au confruntat însă cu critici aspre la Berlin în ultimele zile din cauza tacticilor lor de protest, ce au inclus blocarea străzilor şi vandalizarea cu alimente a unor opere de artă deosebit de valoroase din mai multe muzee locale.

Până în prezent, niciuna dintre operele de artă vandalizate în Germania de activiştii pentru climă nu a fost avariată, însă ramele lor şi spaţiile de expunere muzeală au suferit anumite distrugeri.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Dermot Roantree