Smart City

Enel X România a lansat o rețea de 34 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice în București și în zonele limitrofe

3
min
12/8/2020

Grupul italian Enel a anunțat că are în plan instalarea a 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României până în 2023.

Enel X România, parte a diviziei de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat și a pus în funcțiune o rețea de 34 de puncte de încărcare în București și în zonele limitrofe, ca parte a planului său de a dezvolta o infrastructură extinsă de încărcare pentru vehiculele electrice din toată România. Grupul italian Enel a anunțat că are în plan instalarea a 2.500 de puncte de încărcare a mașinilor electrice în toate regiunile României până în 2023, fiind cel mai mare plan public de infrastructură de mobilitate electrică din țară. „Vânzările de vehicule electrice și hibride sunt în continuă creștere, chiar și în perioada dificilă cu care ne confruntăm și într-un context în care piața auto, în ansamblul ei, scade puternic. Cu toate acestea, suntem siguri că segmentul de mașini electrice își va menține cursul ascendent, în special în România, și datorită relansării programului guvernamental Rabla Plus, care s-a dovedit a fi de o valoare reală pentru clienți”, spune Marius Chiriac, Head of Enel X România.

Utilizatorii își vor putea reîncărca vehiculele la punctele de încărcare Enel X folosind aplicația mobilă JuicePass – interfața unică pentru clienții Enel X prin care pot accesa o rețea de peste 50.000 de puncte publice de încărcare din 18 țări europene. Aplicația poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store, iar ghidul de instalare poate fi accesat pe site-ul enelx.ro. Modelul tarifar conform căruia șoferii își pot încărca vehiculele electrice începe cu 1,29 lei/ unitate de reîncărcare (1 unitate = 1kWh). Șoferii pot verifica locația și starea punctelor de încărcare Enel X pe o hartă interactivă în aplicație sau pe site, pot vedea în timp real dacă o stație de încărcare este disponibilă, ocupată sau în întreținere, tipul acesteia, tipul de cablu de încărcare, puterea, accesibilitatea și distanța pentru a ajunge la ea.