Life Style

Elevii de la o școală din Turda au ecologizat malul Arieșului

4
min
2/6/2022

Scopul proiectului este formarea unei atitudini responsabile pentru gestionarea și ocrotirea mediului înconjurător în vederea menținerii echilibrului ecologicii.

Elevii Școlii Gimnaziale ‘’Avram Iancu‘’ au desfășurat activitatea extrașcolară cu tema ‘’Vrem o țară fără deșeuri abandonate!’’ din cadrul Campaniei Naționale ‘’Curățăm România!‘’.

Elevii și preșcolarii din grupa mică ‘’Buburuzele’’ ai Grădiniței ‘’Sfânta Maria‘’ din Turda au muncit pentru a ecologiza zonele afectate de poluarea cu deșeuri.

Citește și: În căutarea răspunsurilor - 5 întrebări despre energie

Obiectele acestei activități au fost: dezvoltarea capacității elevilor de a desfășura activități ecologice variate în școală, în natură, dar și dezvoltarea unei atitutini pozitive față de protejarea mediului.

Scopul proiectului este formarea unei atitudini responsabile pentru gestionarea și ocrotirea mediului înconjurător în vederea menținerii echilibrului ecologicii.

Citește și: Jumătate dintre speciile de fluturi din Regatul Unit, ameninţate sau aproape ameninţate cu dispariţia

Elevii și preșcolarii conduși de doamna educatoare Nemeș Voichița au organizat o drumeție orientată înspre deprinderea unor comportamente și valori pentru un stil de viață sănătos și pentru ocrotirea mediului, dar și pentru crearea unor conduite morale, civice și responsabile nu doar în spațiile aferente școlii, ci și în afara ei.

Atât elevii, cât și preșcolarii au colectat deșeurile în mod selectiv și igienic, folosind pubele, saci menajeri și mănuși, crescându-le, astfel, responsabilitatea față de mediu.