Stiri

Două pârtii din Poiana Braşov vor fi închise, la o lună de la deschiderea sezonului de iarnă: zăpada s-a topit

3
min
27/2/2023

Plouă și este prea cald.

La doar o lună de la deschiderea sezonului de iarnă, administraţia din Braşov anunţă că închide două pârtii din Poiana Braşov, devenite impracticabile din cauza temperaturilor ridicate şi a ploilor care au dus la topirea zăpezii. Astfel, pârtiile Subteleferic şi Lupului Inferior, destinate schiorilor avansaţi, vor fi închise, începând de marţi, măsura fiind luată în condiţiile în care există riscul de producere a unor accidente.

Plouă și este prea cald

„De marţi, 27 februarie, accesul pe două dintre pârtiile din masivul Postăvarul va fi restricţionat, deoarece nu mai prezintă condiţii optime pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Este vorba despre partea superioară a pârtiei Subteleferic şi Lupului inferior. Din cauza temperaturilor pozitive din ultimele zile, dar şi a precipitaţilor sub formă de ploaie, stratul de zăpadă s-a subţiat, iar zăpada este moale şi apoasă”, anunţă, luni, oficialii Primăriei Braşov.

Citește și: Cum reușește aridul Israel să facă agricultură irigând 70% din culturi cu apă purificată și să mai și exporte apă

Nici zăpada artificală nu face față

Administraţia locală este nevoită să închidă cele două pârtii la doar o lună de la deschiderea oficială a sezonului de iarnă, care în Poiana Braşov a avut loc în 28 ianuarie. Ambele pârtii sunt destinate schiorilor avansaţi.

„După ce am reuşit, din cauza temperaturilor ridicate, să deschidem sezonul abia la sfârşitul lunii ianuarie, iar în urmă cu mai puţin de  trei săptămâni să deschidem toate pârtiile, astăzi, tot din cauza temperaturilor ridicate, suntem nevoiţi să închidem două dintre pârtiile pentru avansaţi, partea superioară din Subteleferic, de la pilonul 2 până la intersecţia cu Sulinar şi breteaua spre Bradul, şi Lupului inferior. Zăpada în aceste zone este moale şi apoasă, iar din această cauză se poate ajunge uşor la stratul de pământ.

Deşi cea mai mare parte a stratului de zăpadă este produsă artificial, temperaturile ridicate şi ploaia au deteriorat pârtiile. De exemplu, azi-noapte erau  +4 grade Celsius la telescaunul Ruia. Dacă nu vor fi temperaturi negative nici măcar pe timpul nopţii, va fi tot mai greu să menţinem pârtiile deschise în zona inferioară”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.    


foto: Facebook/Primăria Municipiului Braşov