Solutii

Debutul lunii plantării arborilor este marcat de Romsilva prin acțiuni de împădurire

3
min
2/5/2022

Luna Plantării Arborilor este organizată în fiecare an, în conformitate cu prevederile Codului Silvic, și se suprapune parțial cu campania de împăduriri de primăvară.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva marcheaza marti, 15 martie, debutul Lunii Plantarii Arborilor prin actiuni de impadurire la nivelul directiilor silvice. In cadrul Lunii Plantarii Arborilor, ce are loc anual intre 15 martie si 15 aprilie, sunt organizate lucrari de impadurire, actiuni de popularizare si educare in domeniul silvic, iar Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pune la dispozitia celor interesati puietii forestieri necesari actiunilor de impadurire sau asigura sprijinul logistic pentru actiunile voluntarilor implicati in astfel de lucrari.

Luna Plantarii Arborilor este organizata in fiecare an, in conformitate cu prevederile Codului Silvic, si se suprapune partial cu campania de impaduriri de primavara.

Pe fondul conditiilor meteorologice favorabile, campania de impaduriri de primavara a debutat la nivelul mai multor directii silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva inca din luna februarie si va continua si dupa 15 aprilie, data oficiala pentru incheierea Lunii Plantarii Arborilor, pana la finalizarea lucrarilor din programul campaniei.In campania de impaduriri din aceasta primavara, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va planta circa 19 milioane de puieti forestieri, produsi in pepinierele silvice proprii, regenerand 10.244 hectare fond forestier de stat, din care 7.127 hectare vor fi regenerate pe cale naturala, iar 3.117 prin regenerare artificiala, prin lucrari de impadurire. De asemenea, in campania de impaduriri de primavara vor fi efectuate lucrari de completari pe 1.391 de hectare si de refacere a plantatiilor afectate de calamitati pe alte 179 hectare.

Intregul program de regenerare a padurilor de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva din anul 2022, in cele doua campanii de impaduriri, de primavara si de toamna, prevede lucrari de regenerare pe 14.057 hectare, din care 9.354 hectare prin regenerari naturale si 4.703 hectare prin lucrari de impaduriri, fiind un alocat un buget total de 220,4 milioane lei.

In ultimii cinci ani, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerari naturale si 25.557 hectare prin lucrari de impadurire, fiind plantati, in total, 141,37 milioane puieti forestieri.Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.