Life Style

De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl a lansat #Cofftree, harta celor mai frumoși copaci din România

4
min
2/5/2022

Harta celor mai frumoși copaci din România va fi disponibilă online gratuit și poate fi actualizată de oricine dorește să adauge un nou copac.

De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl a lansat campania #Cofftree prin care îi invită pe români să se reconecteze cu natura și să savureze o cafea bună la umbra copacului preferat. Mai mult decât atât, Julius Meinl își dorește să creeze o hartă a celor mai frumoși copaci din România și îi indeamnă pe iubitorii de natură să adauge pe hartă locația acestora. Campania se va desfășura de-a lungul a două luni, octombrie și noiembrie, și va fi reluată în primăvară.

„Distanțarea socială ne-a privat de acel sentiment de căldură a unei îmbrățișări, a unei strângeri de mână. Poate că deocamdată nu mai putem avea aceleași interacțiuni fizice cu prietenii, persoanele dragi nouă, dar natura ne-a rămas aproape. Se spune încă din cele mai vechi timpuri că îmbrățișând un copac, ne umplem de energie și bună dispoziție. Astfel, a venit momentul să ne întoarcem la natură, să găsim acel copac preferat dacă nu avem deja unul, să ne bucurăm de aerul curat, de razele soarelui printre crengi, de frumusețea unui apus. A venit momentul să ne amintim de micile momente care aduc mari bucurii”, a declarat Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl.

Harta celor mai frumoși copaci din România va fi disponibilă online gratuit și poate fi actualizată de oricine dorește să adauge un nou copac. Pe lângă localizarea copacului, userii pot adăuga inclusiv povestea copacului respectiv, tipul de copac, o fotografie cu acesta sau anul în care a fost plantat. Acest lucru se poate face inclusiv în cazul copacilor nou plantați.

Campania se desfășoară și pe Instagram, unde influenceri și oameni din toate colțurile țării postează fotografii lângă copacul preferat, sub hashtagul #Cofftree.

La nivel internațional, Julius Meinl, în parteneriat cu institutul austriac Jane Goodall, s-a angajat să planteze câte un copac în numele fiecărui client carecumpără produse certificate selectate din gama de cafea premium Julius Meinlpentru Ziua Internațională a Cafelei. Inițiativa este în colaborare cuInstitutul Jane Goodall Austria, care conduce un proiect esențial dereîmpădurire în Tanzania - una dintre țările din care Julius Meinl seaprovizionează cu cafea.

„Anul acesta Julius Meinl se concentrează asupra gesturilor mici care fac diferența. Și pentru că natura este mereu o sursă de inspirație, ne propunem să punem umărul la protejarea și conservarea ei. Julius Meinl s-a angajat să susțină munca de caritate remarcabilă a Institutului Jane Goodall Austria și prin această inițiativă își propune să planteze peste 12.000 de copaci, ca parte a proiectului de reîmpădurire din Tanzania”, a declarat Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl.

Cei 12.000 de copaci plantați vor contribui la reîmpădurirea esențială, care ajută la îmbogățirea habitatului local și la construirea unei protecții mai bune pentru specii importante, cum ar fi cimpanzeii. Doar un singur copac va absorbi 60 kg de carbon în următorul deceniu. Acest mic act are potențialul de a face o mare diferență, compensând pentru echivalentul a 150 de milioane de cafele (pe baza a 10 g de cafea per ceașcă, emisiile medii de CO2 sunt de 0,94 kg de carbon pe 1 kg de boabe începând cu 2018.

Ziua Internațională a Cafelei aduce la viață filosofia lui Julius Meinl conform căreia momentele mici fac diferențe mari și angajamentul față de responsabilitățile lor sociale și ecologice. Julius Meinl se angajează în continuare să facă schimbări semnificative pentru a combate criza climatică.