Stiri

Ministerul Mediului anunță, prin vocea ministrului Mircea Fechet, că în luna mari se va trece de 200 de milioane de ambalaje reciclate prin sistemul SGR

2
min
15/5/2024

160 de milioane de ambalaje colectate luna trecută

Mircea Fechet a fost prezent la inaugurarea celui de-al patrulea centru de numărare și sortare a ambalajelor din cadrul Sistemului de Garanție - Returnare (SGR) de la Otopeni. În cadrul evenimentului, el a subliniat că sistemul va depăși în curând pragul de 200 de milioane de ambalaje colectate, conform informațiilor prezentate de capital.ro.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a estimat că această cifră va fi atinsă în luna mai, subliniind importanța eforturilor continue în direcția protejării mediului înconjurător.

160 de milioane de ambalaje colectate luna trecută

Fechet a menționat că în aprilie s-au colectat 160 de milioane de ambalaje, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a numărului de PET-uri care ajung în mediul înconjurător. De asemenea, el a exprimat bucuria sa că pe 7 mai au fost colectate aproape zece milioane de ambalaje, fapt care indică o creștere a implicării în procesul de reciclare.

În plus, ministrul a subliniat importanța oportunităților economice generate de Sistemul Garanție-Returnare, evidențiind cele 150 de locuri de muncă create în Otopeni și alte sute de locuri de muncă în industria conexă reciclării ambalajelor. El a menționat că aceste investiții și oportunități de afaceri completează eforturile de mediu și contribuie la transformarea României într-o țară mai curată și mai sustenabilă.

Aparate pentru colectarea automată

Fechet a evidențiat și inițiativele Ministerului Mediului, cum ar fi introducerea aparatului de colectare automat „bulk”, care facilitează procesul de colectare și numărare a PET-urilor. Încheind, el a îndemnat populația să continue eforturile de reciclare pentru a susține transformarea țării într-un mediu mai verde și mai frumos.

„Cred că acest sistem este unul dintre puţinele lucruri care pe care le-am făcut la Ministerul Mediului şi care au schimbat viaţa fiecăruia dintre noi (…) Sunt convins că vom reuşi. Am testat cu bucurie şi un aparat de colectare automat „bulk”, cum îi spunem noi, din acela unde verşi sacul cu PET-uri şi ţi le numără automat. Aşadar, suntem pe drumul cel bun, suntem în traiectoria pe care o aşteptam şi haideţi să rămânem în continuare în hora reciclării şi să transformăm România într-o ţară mai verde şi mai frumoasă”, a transmis ministrul de resort.

Este de menționat că noul centru de numărare și sortare a ambalajelor SGR de la Otopeni se alătură celorlalte trei centre deja funcționale din județele Cluj, Timiș și Brașov.

SURSA FOTO: Facebook/Mircea Fechet