Stiri

Consumăm fără să ştim un "cocktail" de chimicale

3
min
25/5/2022

Peste 3.000 de astfel de chimicale au fost descoperite în ambalajele produselor alimentare, iar efectele lor pe termen lung ridică încă semne de întrebare.


Experții internaționali care au analizat peste 1.200 de studii științifice avertizează că oamenii ar putea consuma zilnic, fără să știe, mii de substanțe chimice potențial periculoase.

Peste 3.000 de astfel de chimicale au fost descoperite în ambalajele produselor alimentare, iar efectele lor pe termen lung ridică încă semne de întrebare.

Citește și:
Cât poluează un avion pe ruta București - Cluj?
Industria băuturilor se plânge că planurile Comisiei Europene afectează reciclarea sticlelor de plastic

Oamenii de știință au identificat peste 3.000 de substanțe chimice cu potențial dăunător care pot fi găsite în ambalajele alimentelor și în alte materiale legate de astfel de produse. Dintre aceste chimicale, două treimi nu erau puse în legătură cu alimentația oamenilor, relatează The Guardian. 

Cifrele îngrijorătoare au fost stabilite în urma eforturilor susținute ale specialiștilor internaționali. Un grup de experți a analizat peste 1.200 de studii științifice care urmăresc prezența substanțelor chimice în ambalajele alimentare, dar şi în echipamentele de procesare ori vesela și recipientele reutilizabile.

Sursa foto: Flickr