Solutii

Constanţa ar putea avea un centru de colectare separată pentru a îmbunătăţi reciclarea

3
min
10/4/2024

Municipiul Constanţa ar putea avea un centru integrat de colectare separată prin aport voluntar.

„Prin înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar se marchează trecerea către o economie circulară la standarde europene pentru următoarele fluxuri de deșeuri: care nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri - deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări etc”, arată referatul de aprobare al proiectului în urma căruia constănţenii vor avea posibilitatea de a colecta separat mai mult.

Proiectul de hotărâre nr. 55/2024 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice va fi discutat într-o şedinţă extraordinară online a Consiliului local miercuri, 14 februarie, începând cu ora 14.

Valoarea totală estimată a investiţiei este de 30.525.687,31 lei fără TVA, respectiv 36.297.348,84 lei cu TVA, potrivit studiului de fezabilitate, citat de Ziua de Constanţa.

Foto: Freepik