Stiri

Compania portugheză Greenvolt investește într-un nou parc fotovoltaic în România

3
min
27/2/2023

Achiziție de 83 milioane de euro.

Compania portugheză Greenvolt - Energias Renováveis investește în proiectul unui nou parc fotovoltaic în România, acum în comuna Dobrosloveni, județul Olt.   Tranzacția este în analiza Consiliului Concurenței.

Achiziție de 83 milioane euro

Centrala este în prezent în curs de dezvoltare, fiind aproape în faza de începere a lucrărilor.   În vara anului trecut, compania a preluat și parcul fotovoltaic solar LJG Green Source Energy Alpha din România.   Parcul solar, finalizat în 2012, se află în Slobozia (Giurgiu) și era deținut de Solluce Romania 1 BV, controlată de gigantul sud-coreean Samsung, LJG Green Source Energy Beta și LSG Building Solution, relevă date analizate de Profit.ro.

Poți citi și: Sănătatea oamenilor este în pericol din cauza anvelopelor vehiculelor, avertizează cercetătorii

Solluce Romania 1 BV este unul dintre investitorii care, în 2018, a dat România în judecată la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington. Aceștia acuză România de încălcarea tratatului internațional Carta Energiei prin tăierea subvențiilor pentru producția de energie regenerabilă acordate pe bază de certificate verzi suportate pe facturi de către consumatori.

Anul trecut, compania portugheză de energie regenerabilă a achiziționat parcul, cu o capacitate de 45 de MW, pentru suma de 83 de milioane de euro.  

Prețul reprezintă doar aproximativ jumătate din investiția inițial în proiect.

foto: Facebook/Greenvolt Next Portugal