Stiri

Imagini inedite cu cerbi care se joacă şi mănâncă în vestul şi nordul României. VIDEO

4
min
16/3/2023

Imagini inedite cu joaca cerbilor într-o pădure din Parcul Natural Apuseni şi cu un cerb impunător hrănindu-se în Suceava au fost surprinse, generând mii de reacţii din partea românilor.

„Cerbii sunt sociabili din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie” a explicat Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: VIDEO. Un urs a fost surprins spărgând gheaţa într-o pădure din România pentru a bea apă

„Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar”, au adăugat reprezentanţii Romsilva.

Un alt video a surprins un cerb „impunător” mâncând la un punct de hrănire amenajat într-o pădure de sivicultorii Ocolului Silvic Putna din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

„Când hrana este deficitară, silvicultorii asigură în fondurile cinegetice mai multă hrană complementară animalelor sălbatice”, a scris Romsilva pe Facebook.

Citeşte şi: România e „un model” datorită populaţiei de lupi. De ce celelalte ţări UE nu au la fel de mulţi

Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva