Life Style

Celebrități care luptă pentru o planetă curată, pentru reciclare și mai mult verde

5
min
29/4/2020

Celebrități de la Hollywood fac tot posibilul să încurajeze restul lumii să li se alăture luptei pentru o planetă curată, mai verde și fără poluare

De la donarea a sute de milioane de dolari organizațiilor non-profit până la fondarea propriei lororganizații, unele celebrități de la Hollywood fac tot posibilul  să încurajeze restul lumii să li se alăture luptei pentru o planetă curată, mai verde și fără poluare.

Nu e vorba de protejarea climei. Este vorba despre protejarea vieții”, declară la unison celebritățile implicate și responsabile. Iată 5 staruri care duc o luptă pentru a minimiza cât mai mult efectele poluării asupra mediului.

foto credit: Jose Luis Magana - Getty Images

Leonardo DiCaprio

Numele lui Leonardo DiCaprio este pe primul loc în multe liste, dar astăzi recunoaștem rolul său principal în combaterea schimbărilor climatice.

Numit "cel mai verde tip de la Hollywood," Leonardo DiCaprio s-a dedicat acestui scop, de a stopa pe cât posibil încălzirea globală. El a donat zeci de milioane de dolari pentru a ajuta la conservarea faunei sălbatice și pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. Pentru toate eforturile sale,Organizația Națiunilor Unite l-a onorat cu titlul de Mesager al Păcii în domeniul schimbărilor climatice. În 1998, după rolul său de succes în Titanic, a înființat Fundația Leonardo DiCaprio, la doar 24 de ani. Scopul organizației este de a promova conștientizarea efectelor pe care le are încălzirea globală asupra mediului.

Actorul a făcut de multe ori presiuni asupra consiliilor de administrație ale diferitelor organizații de mediu, inclusiv WWF, Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor, Global Green SUA etc. El s-a întâlnit chiar și cupreședintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru a discuta despre protecția mediului.

 

Emma Thompson

Când vine vorba de pericolele schimbărilor climatice, Emma Thompson este mai categorică decât multe alte vedete. Într-un interviu acordat Agenției Reuters, actrița avertizează: "Cred că toți trebuie să strigăm cât de tare putem. Oamenii trebuie să știe mai multe acum. Trebuie să se informeze. Nu poți să stai culcat și să spui: Uite, reciclez. Trebuie să facem mult mai mult.”

Nu numai că Emma Thompson vorbește ori de câte ori are ocazia despre încălzire aglobală, dar ea este, de asemenea, membru Greenpeace de zeci de ani, iar în 2014 a fost la Svalbard, un sit arctic afectat de încălzirea globală, unde s-a întâlnit cu oamenii de știință pentru a discuta despre un viitor mai curat.

 

Jane Fonda

Jane Fonda, o legendă a cinematografiei americane este, de asemenea, bine cunoscută pentru activismul ei politic. Poziția ei cu privire la încălzirea globală este una foarte fermă. În 2016, Jane a participat la "March for Jobs, Justice and Climate" din Toronto. Mișcarea spera să educe întreprinderile și politicienii cu privire la pericolele schimbărilor climatice. Ea s-a alăturat, de asemenea, organizației Greenpeace, unde este membru activ. “Planeta noastră nu are nevoie de scuze, are nevoie de noi toți”, este mesajul actriței.

La finalul anului trecut, la vârsta de 82 de ani, Jane Fonda a și fost arestată împreună cu alte 46 de persoane pentru că a participat, timp de patru săptămânila rând, la proteste în Washington, pentru a sancționa lipsa de implicare a politicienilor americani în privința pericolelor generate de schimbările climatice. S-a aşezat pe jos într-o clădire administrativă a Congresului American, unde dreptul de a protesta este interzis, şi a început să scandeze sloganuri ecologiste.

Getty Images

 

Ben Affleck

Ben Affleck este co-fondatorul “Inițiativa Congo de Est” înființată în 2010. Actorul a folosit organizația pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la resursele naturale amenințate din regiune. Potrivit site-ului său, inițiativa se învârte în jurul filozofiei conform căreia abordările locale, bazate pe comunitate, sunt esențiale pentru crearea unei societăți durabile și de succes în estul Congoului. În parteneriat cu organizația non-profit a lui Matt Damon, Water.org, Affleck și-a folosit fundația pentru a sprijini inițiativele privind apa curată din Africa.

 

Mark Ruffalo

O altă celebritate care luptă pentru protejarea mediului și creșterea gradului de conștientizare cu privire la schimbările climatice este Mark Ruffalo, actorul cunoscut din Shutter Island sau Spotlight. El este co-fondator al The Solutions Project, o organizație care încearcă să facă posibilă energia regenerabilă pentru toată lumea.

"Proiectul Solutions accelerează tranziția la 100% energie curată. Împreună, putem face din energia regenerabilă o realitate pentru toată lumea", spune actorul.