Stiri

Casa Verde Fotovoltaice 2023: A început înscrierea instalatorilor

3
min
6/7/2023

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat organizarea unei sesiuni de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice 2023.

Programul prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

„În vederea participării în cadrul programului de anul acesta, toți instalatorii vor trebui să îndeplinească procedurile aplicabile în sesiunea din acest an, respectiv să se înscrie în aplicație și apoi să încheie contracte de participare cu AFM, inclusiv instalatorii care au fost validați în sesiunile anterioare”, a spus președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, potrivit unui comunicat al AFM.

„De asemenea, anul acesta persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform graficului pe care urmează să îl publicăm pe site-ul instituției, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune”, a adăugat Neculaescu.

Înscrierea instalatorilor în program și transmiterea documentelor în vederea validării se fac prin intermediul aplicației de pe site-ul AFM în perioada 2 mai 2023, ora 10:00 şi 12 mai 2023, ora 23:59.

Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare și alte informații privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanțare aferent sesiunii 2023, de pe site-ul AFM.

Foto: Freepik