Stiri

Captură masivă de deşeuri în Borş: Peste 51 de tone de gunoaie aduse din Ungaria, Italia şi Germania

5
min
27/7/2022

Zeci de tone de deşeuri provenite de la firme din Ungaria, Germania și Italia au fost oprite de poliţişti la punctele de frontieră Borş I şi Borş II.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, în subordinea căruia se află cele două pucte de frontieră, peste 51 de tone de deşeuri se aflau depozitate în trei automarfare ale căror șoferi s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, la vama Borş I.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

„Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de carton de la societăţi comerciale din Ungaria şi Germania pentru firme din România", se arată în comunicat.

Suspectând un transport de deşeuri ilegal, frontieriştii au cerut sprijinul comisarilor de mediu, iar bănuielile li s-au confirmat.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 51.360 kilograme deşeuri din carton, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", se mai arată în comunicat.

De asemenea, tot la vama Borş II, a fost controlat un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă condus de un cetăţean român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 59 de butoaie din plastic uzate (foto) de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Sursa foto: Garda de Mediu Bihor