Solutii

Campanie de colectare deșeuri electrice și de baterii în Sectorul 1 al Capitalei în luna aprilie

2
min
1/4/2021

Contribuie și tu la un ORAȘ CURAT. Deșeurile voluminoase (frigider, mașină de spălat etc) vor fi preluate gratuit de la domiciliu.

Înperioada 1 -30 aprilie, locuitorii sectorului 1 sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului  prin colectarea separată a deșeurilor electrice și de baterii, având astfel posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii atractive.

Pornind de la nevoile bucureștenilor în materie de reciclare, ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, alături de Inițiativa Civică Bucureștii Noi, GIC Eu trăiesc într-un Chibrit, GIC Părinți de Cireșari– Domenii, Asociația Cartier Aviației, GIC Kiseleff, GIC Parcul Herăstrău, GIC Sala Palatului, GIC Cișmigiu organizează o campanie pentru locuitorii Capitalei, dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) și de baterii și acumulatori în Sectorul 1 al Municipiului București.

Locuitorii au la dispoziție în cadrul campaniei:

1) Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 50 kg deșeuri electrice/frigider/mașină de spălat etc) pe toată perioada campaniei (1-30 aprilie). Pentru preluare se va apela numărul unic 021 9641. 

2) Predarea la următoarele punctele de colectare temporare doar sâmbătă, 24 aprilie:

  • Piața Domenii - Bd. Ion Mihalache 128C (11:00 – 17:00)
  • Piața Chibrit - Str. Mureș, nr. 18 - 24 (parcare Lidl), (11:00 – 17:00)
  • Kaufland Bucureștii Noi - Bd Bucureștii Noi 50B, (11:00 – 17:00)
  • Sala Palatului - Coloane, trecere spre Cișmigiu (parcare, str.Poiana Narciselor 14) (10:00 – 12:00)

Pentru a încuraja inițiativa de reciclare, organizatorii propun și o tombolă pe toată durata campaniei la care vor participa toți cei care au adus deșeuri electrice de minim 5kg cumulate, minim 15 buc de baterii și/sau acumulatori sau minim 5 becuri și/sau neoane. Premiile oferite la tombolă sunt: 1 purificator de aer, 1 stație de călcat, 5 brățări fitness.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe www.ecotic.ro .

Campania„Orașe Curate” face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribuila conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice.