Stiri

Un centru de colectare a deşeurilor, prin aport voluntar, ar putea fi realizat pe Drumul Rudeni - Chitila

2
min
11/11/2022

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că vorba de un centru de aport voluntar, în care să se aducă deşeuri gata pentru a fi reciclate.

Consiliul General al Capitalei a aprobat, în şedinţa de joi, darea în folosinţă gratuită, până în anul 2035, a unui teren cu suprafaţa de 110.000 mp către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale, în vederea realizării unui centru de colectare a deşeurilor, prin aport voluntar.

Centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Terenul este situat în Drumul Rudeni - Chitila, nr. 22-28, Tarlaua A912, sector 1.

Conform referatului de aprobare, ADI pentru Gestionarea Deşeurilor Municipale intenţionează să depună o cerere de finanţare PNRR pentru realizarea acestui centru, însă unul dintre documentele care însoţeşte cererea de finanţare trebuie să fie dovada faptului ca bunul imobil se află în proprietatea beneficiarului sau că beneficiarul deţine un drept real asupra terenului cel puţin până la data de 31 decembrie 2035.

"E vorba de un centru de aport voluntar, în care să se aducă deşeuri gata pentru a fi reciclate", a spus Nicuşor Dan, la începutul şedinţei CGMB.

Sursa foto: PxHere