Smart City

Bucureştenii vor avea panouri digitale în staţiile de transport în comun

2
min
6/7/2023

Aproape jumătate din staţiile de transport public din Bucureşti vor avea panouri digitale de informare, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Aproximativ 1.000 de staţii de transport public din cele 2.271 existente la nivelul Municipiului Bucureşti vor avea astfel de tehnologii, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

„Prin digitalizarea panourilor, călătorii vor afla, în timp real, programul de circulație a vehiculelor, vor ști cât mai au de așteptat și ce variante de traseu au la dispoziție. Informarea călătorilor se va face atât vizual, cât și audio. Vom contribui, astfel, la realizarea unui transport public civilizat, care va deveni mult mai atractiv pentru călători”, a precizat Nicuşor Dan.

Proiectul a trecut de etapa consultării publice şi de discuţiile tehnice, iar curând va fi lansat studiul de fezabilitate.

Finanțarea proiectului depus de Primăria Municipiul București (PMB), în parteneriat cu sectoarele 2-6, este de aproximativ 5,7 milioane euro şi se va realiza prin PNRR, în urma contractului semnat de PMB cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Foto: Nicuşor Dan/Facebook