Stiri

Brambureală la înnoirea permiselor de pescuit în Deltă: Rezervația le acordă la sfârșit de an, Ministerul Mediului afișează cotele în martie

3
min
30/12/2022

Aceste permise prevăd şi zonele în care pescarii îşi pot desfăşura activitatea şi cantităţile de peşte la care au dreptul legal.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a decis prelungirea valabilităţii tuturor actelor de reglementare emise în anul 2022 utilizate în activitatea de pescuit comercial din Rezervaţie până la finalul perioadei de prohibiţie din anul 2023.

Permise prelungire cu un an

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de ARBDD, decizia a fost adoptată având în vedere că, pentru înnoirea permiselor de pescuit, Ministerul Mediului şi cel Agriculturii trebuie să publice cotele de pescuit pentru anul 2023 şi Ordinul privind nominalizarea punctelor de debarcare şi a centrelor de primă vânzare a peştelui.

"Persoanele fizice şi juridice autorizate să desfăşoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării sunt obligate să deţină asupra lor toate documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial, conform prevederilor legislaţiei în vigoare şi a Deciziei Guvernatorului ARBDD", se arată în comunicatul de presă al instituţiei statului.

Decizii similare au fost luate şi în anii trecuţi, în condiţiile în care ordinul de prohibiţie a pescuitului este publicat în Monitorul Oficial în general la finele lunii martie, iar ARBDD, instituţie care administrează resursa piscicolă din Rezervaţie, emite permise de pescuit cu valabilitate de un an de zile.

Sursa foto: Flickr/ tedmcgrath