Stiri

Primăriile Constanța și Cumpăna au fost amendate de Garda de Mediu

5
min
13/12/2022

În luna noiembrie au fost aplicate sancțiuni la UAT Seimeni, UAT Siliștea, UAT Mihai Viteazu, UAT Albești, UAT Cuza Vodă, reprezentând amenzi în cuantum de 15.000 lei fiecare.

În luna noiembrie 2022, Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Constanța a efectuat 125 acțiuni de inspecție și control, din care 30 controale planificate și 95 inspecții neplanificate. Au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, din care două avertismente și 23 amenzi în valoare totală de 1.088.500 lei și s-au înaintat două sesizări către organele de cercetare penală. Printre primăriile amendate se numără cele din Constanța și Cumpăna.

În luna noiembrie au fost aplicate sancțiuni la UAT Seimeni, UAT Siliștea, UAT Mihai Viteazu, UAT Albești, UAT Cuza Vodă, reprezentând amenzi în cuantum de 15.000 lei fiecare.

Operatorul de salubrizare din Limanu a fost amendat cu 40.000 lei pentru nerespectarea cerințelor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, de a ține o evidență cronologică a deșeurilor colectate, transportate, valorificate sau eliminate prin depozitare, după caz.

Sesizare penală împotriva primăriei din Constanța

Depozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța a fost sistată începând cu data de 08.11.2022, ca urmare a controlului efectuat împreună cu Garda de Coasta, ocazie cu care s-au constatat nereguli grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.

Pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de APM Constanța pentru lucrările de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanta, UAT Constanța a fost sancționată cu amendă de 100.000 lei, sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasament și aducerea terenului la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitări ilegale de deșeuri, altele decât cele admise prin actul de reglementare.

Pentru fapte ce constituie infracțiune conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, respectiv îngroparea deșeurilor și abandonarea acestora în afara spațiilor autorizate, Garda Națională de Mediu Constanța a înaintat sesizare catre organele de cercetare penală.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Constanța