Stiri

Biden ar putea declara stare de urgență climatică în această săptămână – surse Washington Post

7
min
22/7/2022

În cazul în care se invocă o urgență, aceasta ar putea împuternici administrația Biden în eforturile sale de a reduce emisiile de carbon și de a promova o energie mai curată.

Președintele SUA, Joe Biden, ia în considerare declararea unei urgențe naționale privind clima, în această săptămână, încercând să salveze agenda sa de mediu în urma discuțiilor blocate la Capitoliu, potrivit a trei persoane familiarizate cu această chestiune, care au vorbit sub rezerva anonimatului, scrie The Washington Post.

Posibila mutare vine la câteva zile după ce senatorul Joe Manchin III le-a spus liderilor democrați că nu susține eforturile partidului său de a avansa luna aceasta un vast pachet economic care include miliarde de dolari pentru combaterea încălzirii globale.

În cazul în care se invocă o urgență, aceasta ar putea împuternici administrația Biden în eforturile sale de a reduce emisiile de carbon și de a promova o energie mai curată.

Citește și:  ANALIZĂ Poluare cu 11,5 milioane de tone CO2 anual, de la mașinile pe motorină care circulă pe drumurile din România 

În anticiparea unui posibil anunț, Biden urmează să se deplaseze miercuri la Somerset, în Massachusetts, pentru a ține un discurs despre schimbările climatice. Președintele intenționează să vorbească despre „abordarea crizei climatice și valorificarea oportunității unui viitor cu energie curată pentru a crea locuri de muncă și a reduce costurile pentru familii”, a anunțat Casa Albă marți dimineață.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Două dintre persoanele care au cunoștință de discuții au declarat că se așteaptă ca președintele să anunțe o serie de acțiuni suplimentare menite să limiteze emisiile care încălzesc planeta. Domeniul exact de aplicare și calendarul oricăror anunțuri rămân incerte.

„Președintele a precizat clar că, dacă Senatul nu acționează pentru a aborda criza climatică și pentru a consolida industria noastră internă de energie curată, o va face el”, a declarat luni, într-o declarație, un oficial de la Casa Albă, care a vrut să rămână anonim.

Sursa foto: Wikimedia Commons