Stiri

Avertizări ale experților: Fenomenul La Nina va lovi din nou

3
min
31/5/2022

Cantitatea gazelor cu efect de seră, nivelul mări, căldura și aciditatea oceanelor au atins cele mai mari valori, prognozând o încălzire planetară dramatică, în următorii ani.

Un raport al Organizației Mondiale de Meteorologie (OMM) din cadrul Națiunilor Unite trage un serios semnal de alarmă pentru omenire în privința recordurilor din 2021 legate de schimbările climatice globale.

Astfel, cantitatea gazelor cu efect de seră, nivelul mări, căldura și aciditatea oceanelor au atins cele mai mari valori, prognozând o încălzire planetară dramatică, în următorii ani.

Citește și: În căutarea răspunsurilor - 5 întrebări despre energie

Raportul a confirmat, de asemenea, că ultimii șapte ani au fost cei mai călduroși din istorie, iar experții avertizează că încălzirea globală ”nu va lăsa niciun colț de pe Pământ neatins”, potrivit Daily Mail.

Cei patru indicatori cheie ai schimbărilor climatice globale au atins niveluri record anul trecut, a dezvăluit raportul OMM. Secretarul general al organizației, profesorul Petteri Taalas a spus că este o dovadă suplimentară că ”clima noastră se schimbă în fața ochilor noștri”.

Citește și: Jumătate dintre speciile de fluturi din Regatul Unit, ameninţate sau aproape ameninţate cu dispariţia

El a adăugat că este ”doar o chestiune de timp, până să vedem un alt an cel mai călduros, înregistrat vreodată”. Documentul prezintă faptul că cei șapte ani cuprinși între 2015 și 2021, au fost cei mai fierbinți ani de la revoluția industrială, 2016 a doborât recordul, iar fenomenul La Nina a lovit necruțător în 2021.

Sursa foto: snl.no