Stiri

Avertismentul Confederaţiei Industriei Germane: Seceta persistentă şi nivelul scăzut al râurilor ameninţă securitatea aprovizionării

6
min
22/8/2022

Transferul încărcăturilor care, în mod normal, se transportă pe cale fluvială către şosele şi pe calea ferată, este în prezent destul de dificil.

Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea lanţurilor de aprovizionare, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Seceta persistentă şi nivelul scăzut al râurilor ameninţă securitatea aprovizionării industriei. Companiile se pregătesc pentru ce este mai rău. Situaţia economică, deja tensionată, devine şi mai gravă”, se arată într-un comunicat al patronatului german.

Vasele de pe arterele fluviale, dacă navighează, o fac cu o încărcătură scăzută.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Transferul încărcăturii care în mod normal se transportă pe cale fluvială către şosele şi pe calea ferată este în prezent dificilă din diferite motive, printre care lipsa de şoferi şi pandemia.

„Este o problemă de timp ca fabricile din industria chimică sau siderurgică să trebuiască să fie deconectate, deoarece uleiurile minerale şi materialele de construcţii nu ajung la destinaţie sau pentru că anumite transporturi grele nu se pot realiza”, avertizează BDI.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Consecinţa va fi reducerea aprovizionării, a producţiei şi a zilei de lucru în anumite sectoare, semnalează patronatul german.

Nivelul scăzut al râurilor poate, de asemenea, agrava problemele de furnizare a energiei, deoarece deficienţele din transport vor afecta planurile Guvernului de a creşte, temporar, utilizarea cărbunelui.

Sursa foto: Pixnio