Mai multe drone speciale sunt testate în cadrul unui program care ar ajuta la regenerarea zonelor împădurite distruse în incendiile extrem de grave care au afectat Australia. Dronele vor împrăștia semințe de eucalipt, copac ale cărui frunze reprezintă principala sursă de hrană pentru koala. Demersul, inițiat de World Wildlife Fund, este menit să refacă zonele împădurite distruse în incendiile din perioada 2019-2020 și care sunt esențiale pentru supraviețuirea pe termen lung a koala în statul New South Wales. Incendiile au ucis sau au dislocat 3 miliarde de mamifere, păsări și reptile, WWF, și au distrus sau deteriorat până la 7 miliarde de copaci pe 11 milioane de hectare în sud-estul Australiei, un teritoriu egal cu jumătate din suprafața Regatului Unit al Marii Britanii.
În acest context, filiala WWF din Australia încearcă să strângă 300 de milioane de dolari australieni (210 milioane de dolari americani) pe parcursul a cinci ani pentru a finanța inițiativa de împrăștiere a semințelor cu ajutorul dronelor, dar și alte metode de a revigora habitatul pădurii, având drept scop dublarea numărului de exemplare de koala de pe coasta de est. Unele drone WWF pot să împrăștie până la 40.000 de semințe pe zi și vor contribui la crearea unor coridoare verzi, pentru ca exemplarele de koala şi alte animale sălbatice să se poată deplasa printr-un peisaj fragmentat de incendii. În iunie, o anchetă parlamentară a constatat că, în New South Wales, koala ar putea dispărea până în 2050 dacă nu se iau măsuri imediate pentru protejarea acestor animale şi a habitatului lor natural.
Cel mai recent sezon al incendiilor de vegetație din Australia a fost unul dintre cele mai grave înregistrate vreodată, soldându-se cu moartea a 34 de persoane şi distrugerea a circa 3.000 de case, după ce mai mulți ani de secetă au făcut ca zona împădurită să devină neobișnuit de uscată.