Stiri

VIDEO O capră neagră cățărată la înălțimi amețitoare pe stânci acoperite cu zăpadă, reperată în pădurile din Caraș-Severin

3
min
21/2/2023

De la distanță, animalul nu poate fi văzut decât foarte greu.

În imaginea alăturată probabil că nu distingeți capra neagră. În imaginile video, însă, misterul se va lămuri.

De la distanță, animalul nu poate fi reperat

"În stratul gros de zăpadă, o capră neagră se hrănește într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș - Severin, imaginile foarte frumoase fiind surprinse de colegul nostru Petru Stoicănescu.
Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.  
Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Mai poți citi: VIDEO Haită de lupi în acțiune în Munții Făgăraș. Mărimea și densitatea populației, necunoscute

Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.
Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, administrează circa 25.000 de hectare.", se arată în postarea Romsilva de pe Facebook.


foto: Facebook/Romsilva