Stiri

Aplicația Inspectorul Pădurii, disponibilă

2
min
11/2/2021

Noua versiune a aplicației Inspectorul Pădurii poate fi accesată de către public. Cetățenii pot interoga baza de date a SUMAL 2.0, aflând detalii despre transporturile de material lemnos.

Accesul înaplicație se poate realiza de pe orice dispozitiv fix sau mobil, aici. Noua aplicație beneficiază de îmbunătățiri care ușurează experiența utilizatorului, acesta având acces la informații ca:

  • Avizele de transport

Sunt afișate pe hartă avizele din ultimele 96 de ore. Asupra acestora pot fi efectuate căutări după numărul de înmatriculare, cod aviz, număr APV din care provine avizul căutat sau după un anumit tip de transport. Dacă un utilizator dorește să afle anumite detalii în legătură cu transporturile care nu se încadrează în intervalul de 96 de ore de la emiterea avizului, respectivele informații vor fi puse la dispoziția solicitantului prin cerere scrisă, în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public, la adresa de email solicitari 544@mmediu.ro și vor fi comunicate prin email, conform legii, în termen de maxim 10 zile de la solicitare. Traseul parcurs de mijlocul de transport va fi disponibil pentru vizualizare la 24 de ore de la încheierea transportului, pentru o perioadă de 24 de ore.

  • Actele de punere în valoare (APV)

Vor fi afișate pe hartă toate APV care au fost întocmite de ocoalele silvice în stările în care se regăsesc la momentul accesării portalului. Sunt permise o serie de filtre de căutare asupra ocolului emitent al APV, asupra stării APV și asupra numărului APV. Pentru fiecare APV vor fi afișate informații, în măsura în care ele sunt disponibile, pentru starea în care se regăsește la momentul căutării APV selectat pentru vizualizare.