Stiri

Antibiotice Iași construiește un parc fotovoltaic pe o suprafață de peste trei hectare

5
min
14/12/2022

Sistemele fotovoltaice vor fi instalate integral la sol, la sediul central al companiei din Iaşi, pe o suprafaţă de 3,14 hectare.

Enel X România a fost selectată pentru construirea unui parc fotovoltaic cu o capacitate totală instalată de 2,5 MW pentru Antibiotice Iaşi.

Costuri reduse cu un sfert

Potrivit unui comunicat al companiei, sistemele fotovoltaice vor fi instalate integral la sol, la sediul central al companiei din Iaşi, pe o suprafaţă de 3,14 hectare. Instalaţia va cuprinde 4.680 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 3.500 MWh.

Totodată, proiectul va contribui la reducerea cu 2.056 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon şi va asigura reduceri de până la 26,4% din valoarea facturii la energia electrică.

"Până acum am dezvoltat cu succes proiecte cu diverse administraţii locale, în special constând în soluţii de iluminat public eficient, bazat pe tehnologii de ultimă oră. În contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate nu numai pentru consumatorii casnici şi companii, ci şi pentru entităţile din mediul public, ne bucură deschiderea acestora de a investi în soluţii fotovoltaice pentru autoconsum.

Raportul optim calitate-preţ, experienţa pe care Enel X o are pentru derularea unor proiecte de anvergură şi rapiditatea cu care ne-am angajat să implementăm acestui parc au fost elementele care ne-au diferenţiat în cadrul procesului de selecţie", a declarat Dorin Petrişor Chisăliţă, Head of E-City, Enel X România.

Ținta: o treime, regenerabilă

La rândul său, directorul general Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a precizat că obiectivul companiei este ca, în viitorul apropiat, o treime din energia utilizată pe platforma Antibiotice să provină din surse regenerabile.

"În contextul preocupărilor actuale pentru o dezvoltarea sustenabilă, precum şi al evoluţiilor dificil de prevăzut din piaţa de furnizare a energiei, Antibiotice se aliniază acestor tendinţe şi implementează soluţii de reducere a emisiilor de carbon prin accesul la surse de energie verde.

Acest proiect face parte din strategia de sustenabilitate a afacerii prin perfecţionarea continuă a sistemului de management integrat, prin care ţintim în viitorul apropiat ca o treime din energia utilizată pe platforma Antibiotice să provină din surse regenerabile", a declarat Ioan Nani.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel şi lider în sectorul soluţiilor energetice avansate.

Sursa foto: PxHere