Stiri

ANRE a aprobat înfiinţarea de centrale fotovoltaice de peste 95 MW

3
min
10/2/2023

Investițiile în producția de energie fotovoltaică sunt pe val.

De la începutul anului 2023, ANRE a acordat un număr de 15 autorizații de înființare (inclusiv cele acordate în data de 08.02.2023), însumând o putere electrică maximal debitată de 95,577 MW, precum și două licențe pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice (inclusiv cea acordată în data de 08.02.2023), însumând o putere electrică instalată de 28,335 MW.

Chiriță recomandă investițiile în fotovoltaice

Majoritatea autorizațiilor sunt în Olt și Dolj.

Poți citi și: Țestoasele marine, prea lente pentru a se adapta la încălzirea rapidă a planetei. Două specii, pericol critic de dispariție

„Recomand celor interesați să investească în surse de energie regenerabilă să ia în calcul, în măsura în care este posibil, ca pentru cel puțin 20% din capacitatea de producere să existe și stocare. De asemenea, o soluție sustenabilă o reprezintă investițiile în parcuri hibride (solar, eolian, stocare).

Așa cum am mai precizat, consider că una dintre soluțiile pentru depășirea crizei energetice o reprezintă investițiile în capacități noi de producere cu emisii de carbon reduse, în rețele electrice flexibile și în creșterea eficienței energetice”, spune Dumitru Chiriţă, preşedinte al ANRE.

foto: e-nergia.ro