Stiri

O companie din Bulgaria care închiriază biciclete a contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu 8,5 tone

3
min
21/10/2022

De la lansarea sa în luna aprilie, peste 5.000 de utilizatori au folosit cele 100 de biciclete.

O companie din Bulgaria a contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu 8,5 tone. Aplicaţia şi bicicletele au fost produse de companii bulgare, arată RFI România.

Prima companie bulgară de închiriere biciclete a contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu 8,5 tone prin cele 100 de biciclete publice ale sale, potrivit datelor companiei.

Înfiinţată şi condusă în întregime de trei tineri, startup-ul Cyrcl a fost creat cu ideea de a oferi oamenilor mobilitate accesibilă şi acces egal la un mediu curat. 

Modelul înseamnă că nu există locaţii prespecificate de preluare şi predare: utilizatorii găsesc şi închiriază o bicicletă printr-o aplicaţie şi apoi o lasă în orice loc de parcare din zona indicată de aplicaţie.

Bicicleta poate fi închiriată pentru minimum 10 minute pentru 0,15 leva pe minut. Închirierea pentru o zi întreagă costă 18 leva (circa nouă euro). Pe lângă investiţia personală a celor trei co-fondatori, în valoare de 15.000 de euro, doi investitori bulgari, au sprijinit startup-ul cu alți 100.000 de euro. 

Peste jumătate dintre utilizatorii acestui serviciu au vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani şi majoritatea sunt femei. Există şi turişti care folosesc bicicletele pentru a face turul Sofiei.

Sursa foto: PxHere