Stiri

Amendă uriașă la Deva pentru colectorul local de gunoi: 45.000 de lei

5
min
22/9/2022

Sancţiunea vine la o săptămână după ce acelaşi operator regional de salubritate a mai primit o amendă de 60.000 de lei.

Firma de colectare şi transport al gunoiului din Deva a fost amendată, miercuri, cu suma de 45.000 de lei de către Poliţia Locală pentru că nu a ridicat deşeurile abandonate pe lângă punctele de colectare a acestora din oraş, a informat administraţia locală.

Mai primise o amendă, de 60.000 de lei

Sancţiunea vine la o săptămână după ce acelaşi operator regional de salubritate a mai primit o amendă de 60.000 de lei pentru că nu a ridicat gunoiul din locurile special amenajate şi pentru mizeria rămasă în urma maşinilor de transport a deşeurilor.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

"Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a încălcat prevederile contractului de delegare a gestionării serviciului de salubrizare din municipiul Deva, provocând astfel disconfort cetăţenilor şi încălcând normele de protecţie a mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei.

Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a fost amendat săptămâna trecută de către Poliţia Locală Deva cu suma de 60.000 lei pentru neridicarea deşeurilor din locurile special amenajate şi mizeria rămasă în urma maşinilor de gunoi din locurile unde au fost ridicate deşeurile, iar astăzi cu suma de 45.000 lei pentru neridicarea gunoiului menajer", se precizează într-un comunicat al Primăriei Deva.

O plângere penală, posibilă

Administraţia publică locală a sesizat Prefectura, Garda Naţională de Mediu Hunedoara, Direcţia de Sănătate Publică şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Hunedoara despre situaţia la care s-a ajuns în municipiul Deva.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc 

Primăria Deva precizează că, prin serviciul de specialitate, lucrează la identificarea unor soluţii legale pentru a putea asigura ridicarea deşeurilor abandonate.
De asemenea, municipalitatea evaluează şi posibilitatea depunerii unei plângeri penale împotriva SC Brai Căta SRL pentru infracţiuni care aduc atingere sănătăţii publice, se mai arată în documentul citat.

Sursa foto: PxHere