Administraţia Parcului Natural Văcăreşti a estimat în proiectul de buget pentru anul 2023 cheltuieli de 250.000 de lei pentru 25 de panouri de informare a vizitatorilor şi 150.000 de lei pentru construcţia unui foişor destinat activităţilor artistice.
Conform proiectului de buget, Administraţia Parcul Natural Văcăreşti va avea în acest an cheltuieli de 6,4 milioane lei, dintre care 1,4 milioane lei pentru investiţii.
Un nou foișor pentru vizitatori
În programul de investiţii sunt prevăzuţi 310.000 lei pentru nouă gherete destinate personalului de pază şi două containere pentru adăpostirea personalului care deserveşte parcul. O sumă de 300.000 de lei a fost estimată pentru sistemul de supraveghere a parcului. Totodată, au fost prevăzute cheltuieli de 250.000 de lei pentru 25 de panouri de informare ale vizitatorilor (10.000 de lei preţ unitar), 150.000 de lei pentru realizarea unui spaţiu destinat activităţilor recreative şi 150.000 de lei pentru construcţia unui foişor destinat activităţilor artistice.
Poți citi și: România își poate produce singură tot necesarul de alimente, dar riscurile sunt mai mari decât câștigurile
Panouri pentru potecile interzise bicicliștilor
Directoarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, Ştefania Simion, a precizat, pentru Agerpres, că suma de 10.000 de lei pentru un panou informativ reprezintă un preţ estimativ şi va fi aleasă oferta cea mai bună din punct de vedere al raportului calitate-preţ.
Panourile vor fi realizate din metal şi vor fi prevăzute cu elemente anti-vandalizare, precum plexiglasul. Simion a menţionat că există, "în mare", o proiecţie a desgin-ului, dar specificaţiile tehnice nu au fost realizate în detaliu.
"Este un preţ estimativ. Sunt realizate din metal şi metalul este scump. Şi sunt nişte panouri de semnalizare, vor avea mai multe componente. Vor avea şi săgetuţe şi semne cu privire la regulile din parc. De exemplu, este interzisă circulaţia cu bicicleta pe o anumită potecă. Cam acesta este preţul pe piaţă al unui panou.
Oricum, noi vom face o achiziţie şi va fi o cerere de ofertă şi se va face o notă estimativă a evaluării achiziţiei şi se va merge pe aceea. Avem aceeaşi discuţie cum avem şi cu băncuţele şi cu coşurile de gunoi pentru ALPAB.
Sunt nişte sume maximale, dar acelea nu vor ajunge efectiv să fie plătite în cadrul procedurilor, pentru că procedurile efectiv de achiziţie vor tranşa sumele finale ale respectivelor bunuri sau servicii", a precizat Ştefania Simion.
Sursa foto: Wikimedia Commons/ Eminescus