Stiri

Indonezia: Exploatarea nichelului pune în pericol sute de mii de hectare de pădure

3
min
17/11/2022

Un total de 673.000 de hectare de păduri indoneziene ar urma să fie defrișate pentru a face loc extracției nichelului.

Cel mai mare producător de nichel din lume, Indonezia, prezintă un mare interes pentru Elon Musk, invitat special la reuniunea G20 care are loc chiar în aceste zile în Bali. Și dacă în arhipelagul indonezian mulți sunt entuziasmați de profitul financiar pe care l-ar putea aduce această materie primă, alții sunt îngrijorați de efectele devastatoare ale exploatării sale asupra mediului.

Indonezia este în mod special îngrijorată de problemele de mediu, în primul rând din cauza defrișărilor, pentru că un total de 673.000 de hectare de păduri indoneziene ar urma să fie defrișate pentru a face loc extracției nichelului, o componentă esențială a bateriilor de mașini electrice.

Exploatarea nichelului pune în pericol hectare de pădure

Pentru mulți consumatori care doresc să-și reducă dependența de benzină, mașinile electrice fac parte din tranziția energetică. Iar Indonezia este în mod special îngrijorată de problemele de mediu, în primul rând din cauza defrișărilor, pentru că un total de 673.000 de hectare de păduri indoneziene ar urma să fie defrișate pentru a face loc extracției nichelului, o componentă esențială a bateriilor de mașini electrice.

Conform lui Elon Musk, liderul Tesla, o astfel de extracție masivă de nichel ar putea fi realizată și într-o modalitate compatibilă cu protecția mediului. În 2020, el a promis „contracte profitabile și de durată” companiilor sau țărilor care ar putea extrage nichel în mod eficient și durabil.

Sursa foto: Wikimedia Commons