Solutii

Actriţa Medeea Marinescu renunţă la maşina personală în favoarea transportului public

4
min
9/1/2024

Actriţa Medeea Marinescu a anunţat că foloseşte maşina din în ce în ce mai rar, îndemnându-i pe toţi cei care locuiesc în Bucureşti să nu mai contribuie la trafic şi criticându-i pe cei care folosesc benzile dedicate autobuzelor.

Vestea a stârnit sute de reacţii, inclusiv din partea colegului de breaslă Tudor Chirilă, care i-a spus „Bine ai venit” pe pagina sa de Facebook.

„Pe unul din cele mai aglomerate bulevarde din Bucuresti, care leagă Charles de Gaulle de Piaţa Romană şi care, la orele de vârf, se blochează (blocând, evident, şi intersectii), autobuzele arată cam atât de populate. În plus, au o bandă rapidă, şi s-ar circula şi mai usor dacă şoferii noştri ‘şmecheri’, n-ar paraliza-o, pentru că, nu? De ce să stea ei în cârd cu toţi fraierii??!”, a scris actriţa pe pagina ei de Facebook.

„Voi schimba acum autobuzul cu metroul, am spectacol. Şi înţeleg că , dacă vreau o schimbare în bine a acestui oraş, trebuie să încerc să schimb şi eu ceva la mine. Măcar un pic. Aşa că folosesc din ce în ce mai rar maşina personală. Autobuzele noastre chiar arată acum civilizat. Dar, dragi bucureşteni, nu vă mai plângeţi de oraşul vostru în care vă duceţi existenţa grăbită, nevrotică şi nemulţumitoare. Pentru că fiecare, într-un fel sau altul, conştient poate sau nu, contribuiţi la haosul zilnic al acestui oraş”, a adăugat aceasta.

Subiectul a generat un val de comentarii, oamenii sugerând mai multe soluţii, precum instalarea camerelor de supraveghere pentru amendarea şoferilor care folosesc banda dedicată transportului public, dar şi crearea unei benzi de circulaţie pentru transportul public, poliţie, pompieri şi salvare în tot oraşul, „indiferent de câte benzi are o şosea”.

Oamenii au subliniat mai multe motive pentru care Capitala a devenit mult prea aglomerată.

„Românul pe ploaie sau ninsoare scoate mașina pe post de umbrelă”, a comentat o femeie.

„Sunt cazuri în care sunt chiar trei membri ai unei familii şi merg la serviciu sau şcoală, fiecare cu maşina lui. Bucureştiul nu a fost conceput niciodată pentru un aşa număr mare de maşini şi unora li se pare înjositor să meargă cu autobuzul sau metroul având maşină personală, dar consideră normal să parcurgă un drum de câteva minute într-o oră din cauza traficului”, a spus un bărbat.

Foto: Medeea Marinescu/Facebook