CSR

Proiectul ECO-BON recompensează consumatorii pentru PET-urile colectate separat!

4
min
29/12/2020

Proiectul pilot face parte din platforma După Noi, Strângem tot Noi și este în desfășurare până la data de 10 ianuarie, la Brașov.

Atunci când vine vorba despre colectare separată, consumatorii sunt de mai multe feluri: sunt cei care își doresc să colecteze și depun eforturi uneori prea mari pentru a face acest lucru, sunt cei interesați să colecteze, care însă nu o fac din lipsa informațiilor sau a infrastructurii și sunt cei care nu văd nici un motiv pentru care ar face acest efort extra, în schimbul căruia nu primesc nici un fel de beneficiu. Campania Eco-Bon, lansată de compania Coca-Cola HBC România, în parteneriat cu PENNY și GreenPoint, se adresează tuturor acestor categorii de consumatori, pe care îi încurajează să colecteze separat.

Campania este una pilot și, sub îndemnul Colectăm. Reciclăm. RePETăm, îndeamnă consumatorii să colecteze separat ambalaje PET și să le aducă la punctele de colectare din magazinele PENNY partenere. Efortul lor este recompensat cu apă minerală naturală Dorna în ambalaj din 100% PET reciclat (rPET) și tichete pentru cumpărături în plus la PENNY! Astfel, campania răspunde și primelor 2 categorii de consumatori, oferindu-le acestora mai multe puncte de colectare, cât și categoriei de consumatori care nu este interesată să colecteze selectiv, însă este atrasă în prima fază de recompensă, colectarea separată devenind apoi un obicei.

Campania face parte din platforma de protejare a mediului a Sistemului Coca-Cola România, După noi, strângem tot noi și se desfășoară în intervalul 27 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, în 3 magazine PENNY din orașul Brașov: cel de pe strada Carpaților 14, strada Aluminiului 6 și strada Prunului 3A.  

Consumatorii sunt așteptați la punctele de colectare instalate în parcarea magazinelor PENNY partenere cu 10 ambalaje din PET, în schimbul cărora vor primi 2 tichete emise de aparatul colector, astfel:

  • În schimbul tichetului #1, consumatorii vor primi o apă minerală naturală Dorna plată sau carbogazificată la 500 ml, gratuit.
  • În schimbul tichetului #2, consumatorii vor beneficia de cumpărături extra în magazinele PENNY partenere, astfel:

o  Dacă adună 3 astfel de tichete, ei le vor putea schimba cu un ECO-BON în valoare de 15 lei.

o  La 5 tichete adunate, vor beneficia de un ECO-BON în valoare de 25 lei, la care se adaugă un bonus de 5 lei.