Stiri

Activiştii pentru climă "Last Generation" au tăiat un copac în faţa sediului Cancelariei federale din Berlin

3
min
23/2/2023

O anchetă a fost deschisă cu privire la această acţiune de protest.

Activişti pentru climă din gruparea "Last Generation" au tăiat marţi un copac de mici dimensiuni în faţa sediului Cancelariei federale din Berlin, a anunţat poliţia germană, relatează dpa.

Ei au afirmat că au recurs la acest gest pentru a atrage atenţia asupra "exacerbării catastrofei climatice" de către guvernul german prin tăierea pădurilor pentru a construi "autostrăzi şi cariere".

Poliția a strâns date

Forţele de ordine s-au aflat la faţa locului pentru a monitoriza acţiunea de protest şi pentru a strânge datele personale ale activiştilor, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. O anchetă a fost deschisă cu privire la această acţiune de protest.

Puteți citi și: Garda de Mediu va demola cabana medicilor care foloseau dispozitive medicale luate de la cadavre. A fost ridicată într-o zonă protejată

„Mediul de afaceri şi cel politic taie ramurile care stau la baza civilizaţiei. Facem vizibilă această distrugere în centrul Berlinului", a scris gruparea "Last Generation" pe Twitter în legătură cu protestul de marţi.

Acţiunea de protest a strârnit un val de comentarii pe Twitter, cu hashtag-ul #Baum (copac în germană).

foto: Twitter/Letzte Generation