Stiri

Garda de Mediu va demola cabana medicilor care foloseau dispozitive medicale luate de la cadavre. A fost ridicată într-o zonă protejată

3
min
21/2/2023

Plantări interzise în zona protejată și lipsa unei autorizații.

Garda de Mediu Iași a verificat construcția ilegală din Delta Moldovei, unde petreceau medicii cardiologi cercetați în dosarul stimulatoarelor cardiace de la persoane decedate. Comisarii au dispus demolarea cabanei și au formulat o plângere penală pe numele Andreei Maria Ursaru, proprietarul construcției ilegale.

Medicul face parte din echipa lui Dan Tesloianu și este o apropiată a acestuia.

Plantări interzise în zona protejată

Andreea Maria Ursaru fost chemată la București pentru a fi audiată inclusiv pentru că a construit cabana în aria protejată, fără a avea avizele necesare. Astfel, a fost sancționată pentru lipsa avizului de mediu și construirea într-o arie protejată.

Mai mult, specialiștii au constatat că au fost plantați tuia și brazi într-o zonă protejată, ce are stuf, nefiind permisă această plantare.

Poți citi și: O construcție ilegală într-o arie protejată, cercetată de polițiști și procurori în cazul medicilor care montau stimulatoare cardiace de la decedați

În dosarul stimulatoarelor cardiace, care a „explodat” la finalul săptămânii trecute, medicul Dan Tesloianu a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetate mai multe cadre medicale din rețeaua coordonată de cardiologul ieșean.

foto: Ziarul de Iași