Solutii

Video. Noul E-Transit Courier va fi produs la uzina Ford Otosan Craiova

3
min
6/7/2023

E-Transit Courier este un model complet nou, care consolidează gama Ford Pro de vehicule comerciale electrice şi susţine planul global Ford de a extinde rapid gama de vehicule electrice.

Ford Otosan Craiova va demara în T3 2023 producţia noului Transit Courier alături de Puma în România, iar din T3 2024 va începe producţia noului E-Transit Courier, primul automobil electric asamblat pe piaţa locală.

Versiunile cu motoare diesel şi pe benzină pot fi comandate din vara lui 2023, cu livrări înainte de finalul anului. Cu dimensiuni tipice pentru segmentul compact, E-Transit Courier este un model complet nou, care consolidează gama Ford Pro de vehicule comerciale electrice şi susţine planul global Ford de a extinde rapid gama de vehicule electrice, confom Ziarului Financiar.

Pentru a creşte productivitatea, E-Transit Courier a fost complet reproiectat în jurul unei suprafeţe de marfă mai mari şi mai uşor configurabilă, care oferă cu 25% mai mult volum de încărcare faţă de modelul anterior, inclusiv sarcină utilă crescută şi spaţiu pentru doi europaleţi. E-Transit Courier este următorul pas al programului global de peste 50 de miliarde de dolari prezentat de Ford cu scopul de a conduce revoluţia electrificării. Compania îşi electrifică emblematica familie de vehicule comerciale Transit, iar E-Transit Courier se alătură modelelor mai mari din portofoliul Ford Pro, respectiv E-Transit şi E-Transit Custom.

Noul E-Transit Courier îşi va face debutul public la Salonul de vehicule comerciale din Birmingham, Marea Britanie, în perioada 18-20 aprilie, şi este programat să intre în producţie în 2024. Clienţii vor putea comanda versiunile cu motoare pe benzină şi diesel din vara lui 2023, livrările fiind programate să debuteze până la finalul anului. Sistemul de propulsie complet electric al E-Transit Courier a fost proiectat incluzând un motor puternic de 100 kW şi posibilitatea de conducere cu o singură pedală (One-Pedal).

Ford Pro se aşteaptă ca E-Transit Courier să fie popular printre clienţii care încarcă în locaţiile proprii, viteza de încărcare la AC fiind de 11 kW, o încărcare completă necesitând 5,7 ore. Încărcarea poate fi programată pentru a profita de energie mai ieftină peste noapte folosind ecranul tactil din vehicul. E-Transit Courier oferă o capacitate de încărcare rapidă DC de până la 100 kW. Sistemul este capabil să adauge 87 km de autonomie în 10 minute şi să se încarce de la 10 la 80% în mai puţin de 35 de minute. E-Transit Courier vine, de asemenea, cu un an de acces gratuit la reţeaua de încărcare Blue Oval, care urmează să includă la nivel european 500.000 de puncte publice de încărcare până în 2024.

Estimările Ford Pro Service arată costuri pentru întreţinerea neprogramată cu cel puţin 35% mai mici decât la modelele cu motor diesel. E-Transit Courier este susţinut de aceeaşi reţea Ford Pro, de sistemul unic FordLiive şi de cea mai mare reţea dedicată de dealeri de vehicule comerciale din Europa, ca şi restul familiei Transit.

Foto: Autolatest