Stiri

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de regenerabile din Italia, Alerion, se asociază cu Muntmark pentru o investiție de 360 mil. euro în energie solară şi eolienă pe teritoriul României

2
min
15/7/2021

Avizele pentru primele trei proiecte eoliene din portofoliul croit de italienii de la Alerion pentru piaţa locală au fost emise la finalul lunii mai.

Avizele pentru primele trei proiecte eoliene din portofoliul croit de italienii de la Alerion pentru piaţa locală au fost emise la finalul lunii mai, punerea în funcţiune urmând să aibă loc la jumătatea anului viitor. Pe zona eoliană, italienii vor colabora cu Monsson Alma, cel mai puternic dezvoltator local de proiecte verzi, deţinut de omul de afaceri Emanuel Muntmark, informează zf.ro.

Compania de proiect Dră­ghiescu Partners SRL, deţi­nută de grupul italian Alerion, intenţionează să dezvolte în Galaţi trei parcuri eoliene cu o capacitate cumulată de circa 100 MW.

Parcurile au deja avizele de racordare la reţea, după cum arată datele publicate de Transelectrica, operatorul sistemului naţional de transport al energiei. Pentru ridicarea turbinelor ar fi necesare investiţii de circa 150 de milioane de euro.

Obţinerea avizelor vine după ce în mai anul acesta italienii de la Alerion, listaţi la bursa din Milano, au semnat un acord cu Monsson Alma, cel mai puternic dez­voltator local de proiecte verzi, deţinut de omul de afaceri Emanuel Muntmark, pentru realizarea a trei proiecte eoliene în România, cu o capacitate totală de 350 MW. Printre proiectele-fanion dez­voltate de Muntmark se numără parcul de 600 MW preluat de cehii de la CEZ şi ridicat în urma unei investiţii de 1 miliard de euro. Finalizat în 2012, parcul CEZ rămâne cea mai mare investiţie eoliană din România şi în prezent.