Stiri

Un leopard a provocat panică pe străzile din Islamabad înainte de a fi capturat

3
min
20/2/2023

Un banal "animal de companie" pentru elita pakistaneză

Un leopard a evadat joi dintr-o locuinţă din Islamabad, unde era ţinut ca animal de companie, provocând panică ore întregi pe străzi înainte de a fi capturat, au anunţat vineri serviciile de protecţie a faunei sălbatice din Pakistan, relatează AFP.

Un banal "animal de companie"

Imaginile video postate pe reţelele sociale arată cum leopardul, un mascul tânăr, se strecoară sub maşini înainte de a doborî un bărbat pe o stradă rezidenţială din capitală şi apoi sare peste gardul unei grădini.

„Conform primelor noastre constatări, este un animal de companie şi nu un animal care trăieşte în sălbăticie. Însă este speriat şi nu se va opri din a rage", a declarat directorul Comitetului de protecţie a faunei sălbatice din Islamabad, Tariq Bangash.

Pakistanul a interzis anul trecut importul de animale exotice - inclusiv feline mari - facilitat anterior de o legislaţie laxă.

Felinele mari, văzute ca simbol al bogăţiei şi puterii, sunt extrem de populare în rândul elitei din Pakistan.

Leopardul evadat, în vârstă de doi-trei ani, a rănit uşor patru persoane înainte de a fi capturat şi plasat în fosta grădină zoologică din capitală, care a fost nevoită să-şi închidă porţile la sfârşitul anului 2020 pentru că animalele erau maltratate.

Leopardul, simbol al elitei

În incintă se mai află în prezent un urs negru, un tigru şi mai multe maimuţe, toate animale domestice salvate de serviciile pentru protecţia faunei sălbatice în ultimele luni.

Puteți citi și: PNRR ne reface și pădurile degradate: Ministerul Mediului a scos la bătaie 100 de milioane de euro din Plan

„Avem informaţii că mai multe persoane din (Islamabad) şi din alte cartiere din Rawalpindi (oraş învecinat capitalei) deţin animale sălbatice pentru companie, inclusiv leoparzi", a mai spus Bangash.

Poliţia a deschis o anchetă pentru găsirea proprietarului leopardului.

Capitala Islamabad se află lângă Parcul Naţional Margalla Hills, unde recent a fost înfiinţată o zonă specială de conservare a leoparzilor.

foto: Twitter/@freakonomist5