Stiri

Un act prin care se putea construi în Parcul Herăstrău și în Pădurea Băneasa, anulat în instanță

3
min
17/9/2020

Două asociații au atras atenția că, în cazul acestui act, ar fi la mijloc un conflict de interese.

Tribunalul București a anulat o sponsorizare de 330.000 de lei, pe care Asociația Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă (ACCDD) a făcut-o Primăriei Sectorului 1. Decizia nu este definitivă, dar instanța a suspendat executarea contractului de sponsorizare până la soluționarea definitivă a procesului, transmite Ziare.com.

Este vorba de un act important care astat la baza realizării Planului Urbanistic Zonal Sector 1, prin care deveneau construibile părți din Parcul Herăstrău și Pădurea Băneasa. Concret, cu banii din această sponsorizare, societatea SC Vego Concept Engineering SRL a realizat documentația care a stat la baza realizării PUZ-ului”, scriu jurnaliștii. Ziarul Libertatea scria, în februarie 2020, că Primăria Sectorului 1 a primit o ofertă să elaboreze Planul Urbanistic Zonal pentru sectorul pe care îl administrează, prin contract de sponsorizare, pe "gratis", și a acceptat.

Contractul de sponsorizare a fost atacat în instanța de două ONG-uri, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi și Asociația Cartierul Rezidențial Drumul Stegarului – Odăi, care au atras atenția că acest tip de contract nu este permis de lege și că la mijloc există un conflict de interese. Sponsorizarea venea din partea unei asociații deținute de tenorul Virgil Profeanu, proiectul e făcut de firma SC Vego Concept Engineering SRL, deținută tot de Virgil Profeanu, iar șeful de proiect este tot Virgil Profeanu, mai arată sursa citată.

Foto: natgeo.ro