Stiri

Trucul pe care îl folosește Regele Charles pentru a economisi la electricitate

5
min
13/10/2022

Regele Angliei, care este cunoscut ca fiind o persoană prietenoasă cu mediu. 

S-a aflat care este trucul pe care îl folosește Regele Charles pentru a economisi la electricitate.

El și-a instalat un contor inteligent pentru a-și menține facturile la energie reduse, anunță The Sun. Noul gadget a fost fotografiat pentru prima dată pe un șemineu la Balmoral, atunci când regele s-a întâlnit cu Linda Dessau, guvernatorul statului Victoria din Australia.

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu pene de curent în această iarnă din cauza crizei energetică cauzată de războiul Rusiei în Ucraina, astfel că primul om din Regat dă exemplu supușilor săi.

Regele folosește energie solară și biomasă

National Grid a avertizat că mai multe regiuni ar putea rămâne fără curent timp de 3 ore pe zi , însă clienții pot primi o rambursare de 10 lire sterline pe zi dacă au un contor inteligent. Se pare că premierul Liz Truss a respins o campanie de informare publică pentru a-i determina pe englezi să-și reducă consumul de curent electric.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, a instalat încă de anul trecut panouri solare la Clarence House, Londra. Pe lângă asta, are un sistem de încălzire cu pe biomasă la refugiul său din Birkhall, lângă Balmoral. De asemenea, două rezervoare de apă instalate în grădina sa colectează ploaia care curge de pe acoperiș, iar un rezervor de 22.000 de litri este folosit pentru udarea florilor.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Arnaud Bouissou