Solutii

Timișoara: Măsuri drastice luate pentru descurajarea abandonului de deșeuri

2
min
18/4/2024

Confiscarea mașinilor - arma împotriva celor care abandonează, în locuri nepermise, deșeuri.

Primăria Municipiului Timișoara, în colaborare cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK, a decis să ia măsuri pentru descurajarea fenomenului abandonului de deșeuri.

Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea Procedurii comune de lucru referitoare la confiscarea, ridicarea, transportul, depozitarea, păstrarea în custodie și valorificarea vehiculelor folosite la săvârșirea contravențiilor. De asemenea, a fost aprobat un Protocol de colaborare privind ridicarea, transportul, depozitarea și păstrarea în custodie a vehiculelor confiscate de către polițiștii locali, și au fost stabilite tarifele pentru ridicarea și transportul mijloacelor de transport confiscate, utilizate în scopul abandonării sau depozitării deșeurilor în locuri nepermise.

Prin urmare, în situația în care polițiștii locali surprind în flagrant persoane care abandonă deșeuri folosind un autovehicul, acesta va fi confiscat. Autoturismul va fi confiscat, sigilat și va rămâne în custodie până când instanța va decide dacă va rămâne în custodia administrației locale pentru valorificare sau va putea fi returnat proprietarului, scrie ziarultimisoara.ro

La cerere, deșeurile abandonate vor fi ridicate de operatorul de salubritate al municipalității, iar costurile vor fi suportate de către contravenient. Totodată, serviciile de ridicare, transport, depozitare și păstrare în custodie, efectuate de TIMPARK, vor fi plătite de către persoana responsabilă pentru comiterea contravenției.

Măsurile au ca obiectiv creșterea eficienței în stoparea fenomenului de abandon al deșeurilor pe domeniul public. În anul 2023, Primăria a ridicat peste 11.000 de tone de gunoaie abandonate ilegal pe străzi, în timp ce Poliția Locală a aplicat sancțiuni în valoare de 785.000 de lei.

Foto: Ziarul Timisoara