Stiri

Tanczos Barna: În ceea ce priveşte seceta, prognozele pentru următoarele zile sunt mai încurajatoare, dar seceta pedologică va persista

3
min
16/8/2022

Foarte multe culturi sunt deja compromise definitiv. În privinţa prognozelor meteorologice ministrul Mediului este rezervat.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a afirmat că prognozele meteo pentru următoarea perioadă sunt încurajatoare, în ceea ce priveşte seceta. Cu toate acestea, el a explicat că seceta pedologică va persista, iar foarte multe culturi sunt deja compromise.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

„În ceea ce priveşte seceta, prognozele pentru următoarele zile sunt mai încurajatoare, dar seceta pedologică va persista. Foarte multe culturi sunt deja compromise definitiv. În privinţa prognozelor meteorologice suntem rezervaţi. 

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Vara rămâne în continuare o vară cu precipitaţii reduse şi acolo unde există secetă pedologică accentuată, revenirea va fi una lentă, de durată, de câteva luni şi sperăm ca pregătirea pentru anul agricol următor să fie ajutată de ploile de la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie”, a declarat Tanczos Barna.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna