Stiri

Tánczos Barna: Avem obligația să luăm toate măsurile posibile pentru a închide cele 20 de proceduri de infringement

3
min
29/12/2020

Noul ministrul al Mediului a susținut că anul 2021 trebuie să fie anul investițiilor pentru sectorul de mediu, ape și păduri.

Avem o sarcină dificilă în anul care urmează, există multe restanțe și așteptările populației sunt foarte mari, de aceea mă bazez pe fiecare dintre dumneavoastră să reușim să ne ridicăm la nivelul acestor așteptări. Din păcate, există nu mai puțin de 20 de proceduri de infringement inițiate de Comisia Europeană împotriva României, aflate în diverse faze, în legătură cu care avem obligația să luăm toate măsurile posibile pentru a le închide. Este o prioritate fundamentală la care trebuie să lucrăm toți, fără excepție. În plus, anul 2021 trebuie să fie și anul investițiilor pentru sectorul de mediu, ape și păduri. Trebuie să actualizăm și să prioritizăm rapid lista de investiții, iar prioritate vor avea, bineînțeles, proiectele care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea poluării aerului, apei și solului, managementul eficient al deșeurilor și combaterea tăierilor ilegale de arbori”, a spus Barna.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a convocat marți dimineața Ședința de Colegiu a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, care reunește demnitarii și directorii din minister, precum și conducerea instituțiilor care funcționează în subordinea MMAP.

În cadrul discuțiilor, au fost analizate problemele la zi la nivelului sectorului, pe fiecare domeniu în parte. În plus, participanții i-au prezentat noului ministru prioritățile structurilor pentru anul 2021.

Într-o declarație anterioară, Barna a solicitat ca termenul inițial de implementare a SUMAL, sistemul electronic de urmărire a trasabilității lemnului, să fie respectat. Astfel, sistemul ar trebui implementat până cel târziu la 1 februarie. În 29 octombrie, Ministerul Mediului anunța că SUMAL 2.0 urma să intre în vigoare la 1 noiembrie.