CSR

SkyTower este prima clădire de birouri din România certificată SHORE Gold, obținând a treia acreditare internațională de cladire sustenabilă

5
min
12/10/2022

Certificarea SHORE confirmă că operațiunile SkyTower se încadrează în cele mai înalte standarde internaționale de reziliență și securitate operațională.

SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a primit certificarea SHORE Gold pentru risc operațional, reziliența și guvernanța operațiunilor imobiliare, din partea companiei internaționale de certificare și consultanță SAFE Asset Group. Astfel, SkyTower devine prima clădire de birouri din România care a finalizat cu succes procesul de certificare SHORE Gold. 

„Certificarea SHORE Gold arată capacitatea noastră de reziliență în cazul oricărui eveniment și ne ajută să oferim un spațiu sigur comunității noastre de chiriași. Acesta dovedește angajamentul nostru față de investiții continue în oferirea celor mai bune standarde și practici internaționale din industrie. În același timp, este un nou pas în strategia noastră ESG, deoarece oamenii, clădirea de birouri și siguranța mediului sunt priorități de vârf pentru noi”
Anca Alexandrescu, Property Manager, RPHI România - compania care deține și administrează SkyTower. 

Certificarea SHORE confirmă că operațiunile SkyTower se încadrează în cele mai înalte standarde internaționale de reziliență și securitate operațională.

În timpul procesului de certificare a clădirii, SAFE Asset Group a evaluat pe larg șase piloni principali de activitate: sisteme de management, protecția clădirii de birouri, managementul clienților și chiriașilor, securitatea și managementul crizelor. Evaluările au inclus un audit detaliat pentru zona de siguranță și interviuri dedicate cu părțile interesate selectate pentru acest proces. 

Înainte de obținerea certificării SHORE Gold, SkyTower a primit alte două certificări internaționale pentru clădiri de birouri sustenabile: certificarea LEED Platinum pentru operațiuni și mentenanță (O+M) și certificarea Gold DGNB (categoria Blue Building) acordată de OGNI.

De asemenea, și FCC Office Building, a doua clădire de birouri deținută și administrată de RPHI în România, a obținut certificarea SHORE Gold.

 Despre SkyTower

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai iconică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

SkyTower este prima și, în prezent, singura clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), și deține, de asemenea, și atestarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil).